Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Repair Café

4 April, 2015 @ 13:00 - 16:00

Stichting Repair Café bestaat deze maand vijf jaar! Het Repair Café in Castricum doet sinds september 2012 mee met dit leuke initiatief. Op zaterdag 4 april vindt er weer een Repair Café plaats in De Bakkerij in Castricum. Een mooi moment om eens langs te komen met je kapotte spullen en deze samen met onze vrijwilligers te repareren.

Heb je kleding met versleten plekken en wil je weten hoe je dat op een hippe manier kunt repareren? Hoe repareer je kapotte broekzakken? Hoe kan het dat je laptop de laatste tijd zo traag is? En wat te doen met je kapotte strijkbout of lekke fietsband?

Je kunt langskomen voor verschillende reparaties , bijvoorbeeld textiel. De textielvrijwilligers vinden het ook leuk om adviezen te geven bij haak- of breiwerk. Verder helpen we kleine elektrische en huishoudelijke apparaten te repareren. Ook kun je komen voor advies over het repareren van fietsen en voor kleine computerproblemen. Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt wat drinken aan de bar van De Bakkerij.

Dit Repair Café wordt vier keer per jaar georganiseerd door Transition Town Castricum en De Groene Bak en is toegankelijk voor jong en oud. De Groene Bak is een Castricumse beweging die jonge mensen wil inspireren duurzamer te leven. Transition Town Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om hun wonen, eten, werken en leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. Wij werken met simpele oplossingen en laten zien hoe we elkaar kunnen helpen die uit te voeren.

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 4 april in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum. De openingstijden van het Repair Café zijn vanaf deze editie vervroegd naar 13.00 tot 16.00 uur vanwege de hoge opkomst op de vroege middag. De entree is gratis (giften zijn welkom). Je betaalt alleen voor eventuele materialen.
Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.

Details

Date:
4 April, 2015
Time:
13:00 - 16:00

Venue

Podium De Bakkerij
Dorpsstraat 30
Castricum, 1901EL Netherlands
+ Google Map
Website:
www.podiumdebakkerij.nl