Duurzame activiteiten in Castricum

Ook in Castricum komt duurzaamheid steeds hoger op de agenda te staan. Er staan binnenkort maar liefst twee duurzame activiteiten op de planning:
– Open avond van CALorie  – 25 September
– Zonnepanelen-avond van Greenybros – 30 September

In Castricum gaat er op 25 september om 20.00 uur in Hotel Borst een Open Avond van Energie Coöperatie CALorie plaatsvinden. De vrijwilligers van CALorie willen graag de gemeente Castricum in 2030 energie neutraal maken – een ambitieuze doelstelling – en zoeken daarvoor meer belangstellende en vrijwilligers. Vier werkgroepen zijn actief: (1) Energie Besparen; (2) Zon op Castricum; (3) ZonDerwijs; en (4) Windenergie. Deze zullen alle vier een plekje hebben in Hotel Borst, waar informatie te vinden is over wat de werkgroep doet en wat de ontwikkelingen zijn.  Kortom een interessante avond om te zien wat er allemaal gebeurt op georganiseerd duurzaam niveau in Castricum. Het is ook hoogstwaarschijnlijk dat je leden van De Groene Bak aantreft op deze avond.

Greenybros – verkoper van zonnepanelen en andere duurzame spullen en gadgets – organiseert een avond over zonnepanelen op 30 september, waarschijnlijk in de bibliotheek. Je kan je inschrijven via hun website voor de laatste ontwikkelingen over deze avond. Wij zijn erg enthousiast over dit soort avonden: meer informatie zorgt namelijk natuurlijk voor meer geplaatste zonnepanelen, wat alleen maar toe te juichen valt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *