Patent op broccoli…

Al eerder hebben wij op deze blog geschreven over de praktijken van Monsanto. Dit bedrijf probeerde een monopoly te krijgen op de zaden die geteeld mogen worden in Europa. Na massaal protest trok Monsanto zich terug, maar helaas voor korte duur.

Monsanto heeft namelijk broccoli gepatenteerd, het ongemodificeerde zaadje, maar ook de plant. Hierdoor moet iedereen die een broccoli verbouwt straks betalen aan Monsanto. Ze hebben het dus voor elkaar gekregen om een stukje Moeder Natuur te patenteren.

Wat kunnen we hier tegen doen? Zorgen dat onze overheden luisteren! Volg onderstaande link en even de petitie invullen!

Want de aarde is van ons allemaal!

http://www.avaaz.org/en/monsanto_vs_mother_earth_loc/?fIdJIeb&pv=26

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *