Treasure hunting

Ik kan niet ontkennen dat ik ook altijd een beetje een vies gevoel kreeg van het idee ‘2de hands kleding’. Het idee dat iemand anders in jouw bloesje gezweet heeft, er misschien wel avonden lang mee in een warme, rokerige kroeg gezeten heeft met vieze plakkerige mannen om zich heen. Brrr… nee, ik word hier niet meteen enthousiast van. Totdat iemand over het overwinnen van haar eigen 2de-hands-fobie praatte: als je gaat nadenken wie er in de V&D allemaal dat shirtje aan hebben gehad dat jij net gekocht hebt, dan krijg je ook een beetje de bibbers. En zo is het maar net! Want eigenlijk is er dus weinig verschil: nieuw of niet, zweterige mensen horen er nu eenmaal bij. Dus dan kan je net zo goed voor 2de hands gaan, niet?

Het scheelt je een hoop geld en daarnaast is de kans veel kleiner dat er met jou nog 3 anderen met datzelfde H&M-bloesje in de collegezaal zitten. Zo heb ik bijvoorbeeld laatst voor 11 euro een hele mooie leren, handgemaakte tas uit Peru gekocht op een rommelmarkt. Overal waar ik kom krijg ik complimentjes. Iemand vertelde me zelfs dat de tas te zien is in het Tassenmuseum. Dat ik deze tas zelf ergens tussen allerlei prul gevonden heb en ook nog eens zoveel complimentjes krijg, ja, dat geeft veel meer voldoening dan complimentjes over je H&M bloesje.

Wil je alvast een beetje oefenen? Aanstaande zaterdagmiddag (22 juni) organiseert De Groene Bak een kledingruil-event. Dus ik zeg, hop, ga voor die grote lenteschoonmaak in je kast en maak ten eerste anderen blij met de kleding die jij toch niet meer aan doet of niet meer past; en kom ook nog eens zelf met een nieuwe garderobe thuis!

969449_590041214364017_897140770_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *