Een poster van oude kranten

Knutselen iets voor gepensioneerde vrouwen? Nee hoor! Dat is de instelling waarmee we begonnen aan een reeks Crafting Nights in De Bakkerij. Craften is weer helemaal hip. Dat is niet zo gek, want behalve dat je geld bespaart door niks te kopen is het ook nog hartstikke leuk! Een ander voordeel is dat je zo dingen kan maken die niemand anders heeft. We zijn met De Groene Bak hiermee begonnen omdat Crafting ook heel duurzaam is. Veel leuke do-it-yourself projectjes zijn namelijk gebaseerd op hergebruik van “afval” zoals bierdopjes, glazen potjes en oude blikjes.

Zelf ben ik een beetje verslaafd geraakt aan Pinterest. Dit is een soort online prikbord waar je je eigen ideeën op kan prikken maar ook ideeën van andere kopiëren naar je eigen prikbord. Samen met Laurette ben ik toen begonnen met het ‘pinnen’ van ideeën omtrent duurzaamheid. Zo kwamen we op een heleboel interessante projecten uit. Het ideeën verzamelen is de leukste stap, maar daarna komt het kiezen van een paar ideeën om uit te voeren. Dit vind ik altijd bijzonder lastig, want ik ben een persoon die altijd alles tegelijk wil doen en daarna met tien half afgemaakte projectjes blijf zitten.. We besloten de knoop door te hakken en voor de eerste Crafting Night een project te kiezen waar we in de toekomst ook nog iets aan hadden: zelf papier maken.

Woensdag 8 mei gingen we vol enthousiasme aan de slag met het verscheuren van bergen oude kranten om het daarna te mixen met warm water tot een vieze grijze pulp. We hadden zelf schepframes gemaakt waarmee we de pulp in een redelijk rechthoekige vorm konden krijgen maar helaas hield de watervaste houtlijm het na een tiental keer scheppen niet meer. Maar gelukkig hadden we wel een hoop zelfgemaakte blaadjes kunnen scheppen waar we in de toekomst posters kunnen gaan maken.

Ondertussen is het drie weken later en het papier is nog steeds nat. We moeten dus nog eventjes wachten voordat we ze kunnen omtoveren in originele posters.

Groene_Bak_Papier_Maken_08

Groene_Bak_Papier_Maken_01

Groene_Bak_Papier_Maken_04

Meer foto’s zijn te zien op de Bakkerij Flickr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *